Seçim haftasında olunması yurt içinde volatiliteye kapı aralarken BIST 100 endeksinin 200 günlük hareketli ortalamasının üzerinde güç toplamaya başladığını görüyoruz. Özellikle 4500 puanın üzerinde kalınması endeks üzerindeki baskının hafiflemesine ve tepki potansiyelinin güç kazanmasına katkı sağlayacaktır. Seçim belirsizliğinin ne derece kuvvetli bir trend oluşumuna izin vereceğini ise izlemeye devam ediyoruz. Haftanın ikinci işlem gününde varlık fiyatlarına yön verebilecek önemde bir gündem maddesi bulunmazken 4500’ün üzerinde kalınması halinde endeksin yukarı yönlü hareket etme eğilimini koruması beklenebilir.
Dolar endeksi haftaya kısmen baskı altında başlarken bunun kura anlamlı bir yansımasını gözlemlemedik. Hafif yukarı yönlü eğilimini uzun süredir devam ettiren USD/TL kuru bankalararası piyasada 19,50 seviyesinin üzerinde işlem görüyor. Kurda 1 aylık volatilitenin yüksek seyrettiğini düşünürsek kısa vadede yukarı yönlü sınırlı denemelerin devam etme olasılığı yüksek görünüyor. Hazine ise dün 2 yıl vadeli sabit kuponlu ve 6 yıl vadeli değişken faizli tahvillerin yeniden ihraçlarını gerçekleştirdi. Bugün ise 5 yıl vadeli sabit kuponlu ve 10 yıl vadeli TÜFE’ye endeksli ihalelerle Mayıs ayı programı tamamlanmış olacak.
Haftaya özellikle bankacılık sektörünün güçlü desteği ile başlayan BIST 100 endeksi günü kuvvetli bir zeminde noktalamayı başardı. Teknik görünümün daha pozitif bir tablo çizmesi için ilk etapta 4500 puanın üzerinde arka arkaya kapanışlar yapılması gerektiğine inanıyoruz. Dolayısıyla bu noktanın üzerindeki ivme kazanımını yakından takip ediyoruz. Yükselişin devam etmesi durumunda 4700 ilk direnç noktasını oluşturuyor. Diğer taraftan BIST 100 endeksinde 50 günlük hareketli ortalamasının üzerinde seyreden hisse oranı %8 gibi oldukça düşük bir seviyede bulunuyor. Bu durum endeksin son dönemde ne derece kuvvetli bir baskı altında kaldığını gösterirken aynı zamanda seçim belirsizliğinin geride kalması durumunda kuvvetli bir tepki potansiyeli taşıdığına da işaret ediyor. Son olarak Şubat başında bu seviyelere inilmesinin ardından endekste bir ay içinde 4500’den 5500’e doğru kuvvetli bir tepki yaşanmıştı.
Kaynak: ÜNLÜ & Co
Bu içerik bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kayıp risklerini göze alıp kendi sorumluluklarında hareket etmelidir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce geniş kapsamlı araştırma yapmanızı tavsiye ederiz.