Yazılım ve teknoloji geliştirme şirketi Obase; ABD, İsveç, Hollanda, Birleşik Krallık, Katar, Polonya, İsrail, Romanya, Belçika, Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Makedonya, Belarus ve Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nin bulunduğu 15 ülkede başta perakende olmak üzere telekomünikasyon, finans, sigorta, ilaç, ulaşım ve lojistik gibi pek çok farklı sektördeki ulusal ve uluslararası şirketlere kendi ürettiği yazılımları ihraç ediyor.
Ürettikleri yerli sermayeli teknolojiler ile işletmelerin iş performansını optimum düzeyde tutmayı hedefleyen ürün ve çözümler sunduklarını belirten Obase Kurucu ortağı ve CEO’su Dr. Bülent Dal, “Özellikle Sektörel Çözümler, İş Zekası Çözümleri ve Analitik Çözümler alanlarında deneyim sahibiyiz. Veriye, yenilikçi teknolojilere ve analitiğe dayalı ürünlerimizle ulusal ve uluslararası pazarlarda faaliyet gösteriyoruz. Yurt dışında özellikle ABD’de daha geniş bir kitleye seslenmeyi amaçlıyoruz” dedi.
Küresel bilgi ve iletişim sektörü pazr büyüklüğünün 2021 yılında yüzde 8,4’lük büyüme ile 4 trilyon dolar seviyesine yükseldi ve 2025 yılına kadar yıllık ortalama yüzde 5,3’lük büyüme ile 5 trilyon dolar seviyesine ulaşacağı öngörülüyor. Hızla gelişen sektörde yerli yeteneklerin öneminin farkında olduklarının altını çizen Dr. Bülent Dal, “Bu büyüme hızı sektörümüzde yeteneği elde tutmanın ne denli önemli bir konu olduğunu tekrar gündeme getiriyor. OBASE olarak amacımız işletmelerin veri, teknoloji ve analitik ile verimliliğini artıracak, müşterilerine sunduğu deneyimi iyileştirecek yazılım ürünleri üretmek. Ancak bir diğer amacımız da Türkiye’deki küresel ölçekte hizmet verecek ihtisas sahibi beyin gücünü büyüterek, ülkemizde kalmasını sağlamak. Yazılımı ihraç ederken kazandığımız yetenekleri elde tutarak, sektörümüzün ülkemizdeki gelişimine de destek oluyoruz” şeklinde konuştu.