Geleceğin finansal teknolojilerini günümüze taşıyarak borç-alacak ilişkisi içerisindeki tarafların güven içinde ticaret yapmalarını misyon edinen İnteraktif Kredi, TÜBİTAK 1507 Destek Programına hak kazandı.
Kurumların kendi aralarında ya da müşterilerine vadeli satış ihtiyaçlarının artış gösterdiğini gözlemleyen İnteraktif Kredi’nin Kurumsal Kredi Raporu, TÜBİTAK’tan destek aldı.
İnteraktif Kredi Kurucu Ortağı Cesur Ölçenoğlu, ülkemizdeki rapor sağlayıcının geçmiş banka borçlu ürünlerinin tarihçesini sunduğunu ve buna bağlı bir skor geliştirdiğini hatırlatarak, Kurumsal Kredi Raporu ile kullanıcılarına kurum veya kişilerle çalışıp çalışmama konusunda bir tavsiyede bulunabildiklerini, projede sektörel dağılıma göre ayrılmış hem kurumların, hem de bireylerin borç alıp verirken ihtiyaç duyabilecekleri tüm verileri (gerekli izinler dahilinde) sunacak, verileri analiz ederek sonuç önerecek raporların üretileceği sistemin geliştirildiğini belirtti.
Böylece kalitatif unsurların yanında kantitatif unsurlarla da firma kredibilitesinin ölçülmesi sağlanacak. Asimetrik enformasyon modelleriyle daha zengin bir veri havuzu ile çalışılacak. Gelir tahmin modeliyle kullanıcılara müşterileri için gelir bilgisini de sunarak geri ödenemeyen borçların önüne geçmekte yardımcı olunacak. Müşterilerin analiz için ayrı bir personel çalıştırması gerekmeyecek.
“Kredi herkesin hakkı” cümlesini motto edinen İnteraktif Kredi Raporu ile ilk adımda kredi alınmasındaki engelin ne olduğu belirleniyor. Bu engellerin nasıl aşılacağıyla ilgili seçenekler çıkartılarak başvuru sahibine en uygun olan adımlarla istenilen krediye nasıl ulaşılacağı raporlanılıyor. Zira kredi alamamış olmak sadece kredi puanın düşük olması ya da kara listeye düşmekle ilgili olmuyor. Yanlış başvuru sürecinde de krediye ret gelebiliyor.