Avrupa Birliği, kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadele kapsamına NFT’leri dahil etmeyi planlıyor.
AB’nin Beşinci Kara Para Aklamayı Önleme Direktifi (5AMLD) kapsamında olmayan NFT pazaryerleri, ayrıca birliğin Kripto Varlık Piyasaları Düzenlemesi (MiCA) kapsamında da değildir.
NFT platformlarının AB’nin kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadelesine ilişkin taslak güncellemelere dahil edilmesi, Mali Eylem Görev Gücü (FATF) gibi küresel politika yapıcıların, NFT pazarlarının potansiyel mali suç risklerini azaltmak için daha fazla gözetim gerektirdiği algısına bir yanıt gibi görünüyor.
Chainalysis’in Şubat 2022 tarihli raporuna göre, 2021-2022 tarihleri arasında NFT pazarında 8,9 milyon ABD doları değerinde para aklama aktivitesi gerçekleşti. İnternet üzerinden mesafe tanımaksızın yapılan para transferleriyle, NFT pazarı yasadışı suç gelirlerini aklamak isteyenlerin istismarına oldukça açık bir konumda bulunuyor.
Bu içerik bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kayıp risklerini göze alıp kendi sorumluluklarında hareket etmelidir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce geniş kapsamlı araştırma yapmanızı tavsiye ederiz.