Türkiye’de DorukNet’le yapılan iş ortaklığı neticesinde hizmet vermeye başlayan veri merkezi, yönetilen hizmet sağlayıcılara (MSP) ve tüm segmentlerdeki son kullanıcılara, daha hızlı erişim, esneklik ve hakimiyet sunmak için kapsamlı bir siber koruma platformu sağlıyor.
Siber korumada küresel lider olan Acronis, İstanbul’da bugün yeni bir Acronis Bulut Veri Merkezi’nin hizmete başladığını duyurdu. Acronistarafından devreye alınan 111 yeni veri merkezinden biri olan Türkiye ayağı, daha büyük bir portföy oluşturmanın ilk adımıolarak görülüyor. Acronis, Türkiye ayağına ev sahipliği yapması için DorukNet’in İstanbul’da bulunan veri merkezini seçti. 1993 yılında kurulan DorukNet, Türkiye’de internet servislerini ilk sunan şirket olarak öne çıkıyor. Acronis Bulut Altyapısı, hizmet sağlayıcılara eksiksiz siber yedekleme sunarken koruma çözümleri yelpazesine erişim imkânı da sağlıyor. Ayrıca, servis sağlayıcıların müşterilerine daha hızlı erişim, sürekli veri kullanılabilirliği ve veri egemenliği/hakimiyeti sunarken onların yeni hizmetler geliştirebilmelerine imkân veriyor.
Siber koruma
Araştırmalara göre, günümüzde her 39 saniyede bir, Web’de yeni bir saldırı gerçekleşiyor. Pandemi ve orman yangını endişelerinin yerel olarak körüklediği siber saldırıların artmasıyla birlikte, Türkiye’deki şirketler için en önemli öncelikler arasında veri uyumluluğu ile siber koruma hiç bu kadar yüksek talep görmemişti.
Acronis küresel ağı halihazırda ABD, İngiltere, İsviçre, Fransa, Almanya, Japonya, Avustralya, Kanada, Singapur, Yeni Zelanda, Lihtenştayn, İspanya gibi ülkelerde yer alan veri merkezlerini kapsıyor. Acronis, Türkiye’de yer alan ilk ve tek tesisini, güvenilir bir iş ortağı ve Türkiye’nin lider telekomünikasyon ve ICT hizmetleri sağlayıcısı olarak ün yapması ve mükemmel coğrafi konumu nedeniyle, DorukNet’in İstanbul’da yer alan veri merkezinde barındırmayı seçti. DorukNet’in İstanbul Veri Merkezi, sunucu odaları, IT ve telekomünikasyon ekipmanlarını barındıracak şekilde, özel olarak tasarlandı ve mevcut modern Veri Merkezi Uzman Yönetim Sistemi sayesinde 365 gün 24 saat fiziksel tehditlere ve doğal afetlere karşı hassas iklimlendirme, yüksek güvenlik seviyesi sağlıyor.
DorukNet ile yapılan iş ortaklığı sayesinde, hizmet vermeye başlayan Türkiye’deki yeni veri merkezi ile yerel servis sağlayıcıların, kendi ülkelerinde müşterileri için iş açısından kritik verileri depolayabilecekleri bir konumu bulunuyor. Yönetilen hizmet sağlayıcılar (MSP’ler), Acronis Cyber Cloud platformu aracılığıyla sunulan tüm yönetilen bulut çözümleri ve siber koruma çözümlerinden de faydalanabiliyorlar.
Acronis Türkiye Satış Müdürü, Cüneyt ATINÇ, “Türkiye’de Acronis Bulut Veri Merkezine sahip olmak, iş ortaklarımızın bir süredir istediği bir hizmetti. Artık, her türlü sorunu çözmek için 365 gün 24 saat hazır bekleyen, küresel bir iş ortağı tarafından desteklendiklerini bilerek müşteri verilerini yerel olarak koruyabilirler. Küresel veri merkezleri ağımızla, artan veri koruma ihtiyacını karşılayabileceğiz ve hizmet sağlayıcılara ve onların müşterilerine en iyi siber koruma çözümlerimizi sunabileceğiz.” dedi.
DorukNet Genel Müdürü A. Gökhan Erkman, “DorukNet’in ana hedeflerinden biri, müşterilerine ve iş ortaklarına, ihtiyaçlarına yönelik 360 derece ve tam kapsamlı teknoloji çözümleri sunmaktır. Bunu başarmak için, çok yönlü uzmanlığımızı, dünya çapındaki en iyi teknoloji şirketlerinden bazıları olan ortaklarımızın bilgi birikimiyle birleştiriyoruz. Acronis ile yıllardır süren iş ortaklığımıza yeni bir sayfa eklemekten gurur duyuyoruz. DorukNet ve Acronis’in birlikte Türk işletmelerine siber güvenlik ihtiyaçlarını yönetmek için uygun ve güvenilir bir yol sağlayabileceğine dair güçlü inancım var” şeklinde konuştu.
Tüm Acronis Bulut Veri Merkezleri, kurumsal ve yasal düzenleyici gereksinimleri karşılamak üzere tasarlandı. Acronis Küresel Siber Zirvesi 2020’de duyurulan Küresel/Yerel Girişim, tüm veri merkezleri için küresel yönetim, coğrafi yedeklilik, yerel ortaklar için kontrol ve yerel bir felaket kurtarma içeriyor. Sonuç olarak, hizmet sağlayıcılar sürekli değişen uyumluluk, veri hakimiyeti/egemenliği ve performans gereksinimlerini karşılamakta herhangi bir sorun yaşamayacaklar.